preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

Univerzalna sportska škola

Autor: Alma Hess, 21. 11. 2018. 19:22

Univerzalna sportska škola održava se za učenike od 1. do 4. razreda prema sljedećem rasporedu:

Srijedom - 14:05 - 14:50

Petkom - 13:15 - 14:00

Obavezna sportska oprema!

[više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Alma Hess, 21. 11. 2018. 19:04

I ove godine sjećamo se grada heroja... Promišljamo o žrtvama, stradanjima, poginulim braniteljima, ljubavi prema domovini.

U našoj školi s poštovanjem i ljubavlju obilježili smo Dan sjećanja na  Vukovar. Zapalili smo svijeće za sve vukovarske žrtve. Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

 

[više]

RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Alma Hess, 16. 11. 2018. 17:01

1. i 2. razred - utorak, 20. studenog 2018. godine u 17 sati

3. i 4. razred - četvrtak,  29. studenog 2018. godine u 17 sati

Nakon roditeljskog sastanka održat će se individualne informacije.

[više]

Bajkaonica

Autor: Alma Hess, 16. 11. 2018. 16:43

Zahvaljujući uspješnom sudjelovanju bakarskog Društva naša djeca u projektu "Neka odrastanje bude dječja igra" u našoj školi se po drugi put održala Bajkaonica. Cilj ovog projekta jest uvesti djecu u čaroban svijet pripovijedanja i potaknuti ih na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranost. Uz pomoć  pripovjedačica, učiteljice Aldene i tete Elde naši najmlađi učenici uplovili su u čudesan svijet bajki...

 

[više]

U kazalištu i knjižnici...

Autor: Alma Hess, 5. 11. 2018. 17:42

Učenici od 1. do 4. razreda posjetili su Gradsko kazalište lutaka u Rijeci i pogledali  predstavu "Negdje drugdje" u izvedbi Lutkarskog kazališta Ljubljana. To je duboko dirljiva priča o besmislu i okrutnosti rata koja se učenicima posebno dojmila.

Nakon šetnje Korzom učenici su posjetili dječji odjel Gradske knjižnice Stribor.

[više]

Dan otvorenih vrata

Autor: Alma Hess, 21. 10. 2018. 08:10

23. listopada 2018. godine održat će se Dan otvorenih vrata za roditelje učenika od prvog do četvrtoga razreda. Roditelji se mogu obratiti razrednim učiteljicama u vremenu od 17 do 18 sati i od njih dobiti informacije o odgojno obrazovnom postignuću svoje djece.

[više]

Walk by Potok

Autor: Alma Hess, 20. 10. 2018. 19:58

Osnovna škola Bakar  priključila se zajedničkom projektu lokalne zajednice pod nazivom Walk by Potok. Ovim projektom nastoji se urediti  put  Potok koji je generacijama naših učenika poznat  i  pretvoriti ga u zanimljivu šetnicu.  I naši učenici dali su svoj doprinos u uređenju šetnice.  U pratnji svojih učiteljica i uz njihovu pomoć postavljali su kućice za ptice koje su proteklog tjedna uređivali u školi. Napravili su hranilice za ptice i objesili ih na stabla duž cijele šetnice. Osim toga, učenici su sudjelovali i u sadnji voćaka breskve, jabuke i šljive. Vješto su se služili vrtnim alatom i pozorno slušali upute starijih građana koji su se priključili ovoj akciji. Učenici su se prisutnima predstavili  kratkim istraživačkim radom  koje su pripremili povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka. Nakon odlično obavljenog posla učenici su se zasladili kroasanom, jabukom i sokom, a za nagradu su dobili majicu. 

Naši učenici proveli su divan dan  uređujući šetnicu kojom će sigurno  sa svojim roditeljima i učiteljicama svakodnevno šetati.

[više]

Svjetski dan jabuka

Autor: Alma Hess, 20. 10. 2018. 19:29

Svake godine u našoj školi obilježava se Svjetski dan jabuka. I ove godine nizom aktivnosti istaknuli smo važnost ovog dana. Bojali smo, rezali, gulili, pekli i naravno zasladili se ovom divnom voćkom. Učenici su proučavali izreke o jabuci, upoznali su neke sorte jabuka, proširili su znanje o  kvaliteti života jedenjem voća, posebno jabuke,  te su jabuke spominjali u pjesništvu i slikarstvu. Zanimljivosti o jabuci pronašli su na Internetu, te su napravili plakate kojima su ukrasili učionice.

Sretan vam Svjetski dan jabuka!

[više]

Posjet Vili Ružić u Rijeci

Autor: Alma Hess, 20. 10. 2018. 19:03

Učenici 3. i 4. razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Vilu Ružić na Pećinama. Vila, koja je ujedno i spomenička knjižnica i zbirka Mažuranić - Brlić - Ružić oduševila je naše učenike.

Domaćin Theodor de Canziani dočekao je učenike i proveo ih kroz bogatu povijest obitelji Mažuranić - Brlić - Ružić. Zbirka sadrži veliki broj knjiga, fotografija, dokumenata, stilskog namještaja, umjetničke slike, te osobne predmete članova navedenih obitelji.

Nakon razgledavanja Vile Ružić učenici su se prošetali riječkim ulicama.

 

[više]

Međunarodni dan pješačenja

Autor: Alma Hess, 20. 10. 2018. 18:20

Medicinski stručnjaci kažu da je pješačenje najprirodniji i najlakši oblik kretanja, te da doprinosi zdravlju cijelog organizma.

Kako bi obilježili Međunarodni dan pješačenja učenici 1. i 2. razreda u  pratnji svojih učiteljica  i profesora Bore Štrbca uputili su se  u šetnju.  Šetali su bakarskim ulicama i stazama prepunim boja i šuštavog lišća koje je listopad prosuo pod  zrakama jesenskog sunca. Učenici su uživali u prirodi, druženju i kretanju.

Vjerujemo da će kretanje postati, ali i ostati zdrava navika svim učenicima. 

[više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Alma Hess, 14. 10. 2018. 19:56

U mjesecu listopadu obilježavamo Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, zajedništva jer ujedinjuje rad mnogih ratara, mlinara, pekara.

I u našu školu donijeli smo obilje plodova: tikvice, kukuruze, jabuke, kruške, kestene, a najviše divljenja izazvali su mirisni  pečeni kruh, peciva, kolači i kiflice koje su učenici uz pomoć svojih učiteljica izložili na prigodnoj izložbi.

Nakon kratke priredbe na kojoj se pjevalo, recitiralo i veselilo, vlč. Nikica Jurić pozdravio je prisutne, te je blagoslovio sve donesene darove. Nakon blagoslova učenici su kušali ukusne slastice od brašna, te su ih podijelili sa prijateljima iz vrtića "Fijolica" koji su posjetili školu.

Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima, vrijednim nonama i bakama, bez čijeg truda i ljubavi ne bismo mogli na ovako svečan način upriličiti ovu svečanost u školi. 

[više]

Dječji tjedan

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2018. 20:16

Dječji tjedan obilježava se svake godine prvi tjedan u mjesecu listopadu. Cilj obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

I u našoj školi obilježen je Dječji tjedan raznim aktivnostima.

Naši najmlađi učenici pogledali su predstavu "Nezahvalna bubamara" u organizaciji Društva naša djeca Bakar. Predstavu su izveli polaznici dramske skupine: Marta Sičanica (6.b), Mia Đudarić (6.b), Lorena Protić (6.b), Lara Dejanović (5.b), Kornelija Anić (5.b) i Ivan Zdjelar (4.r.)

[više]

Integrirani dan u 4. razredu

Autor: Alma Hess, 3. 10. 2018. 19:52

Ivana Brlić Mažuranić: Šuma Striborova

Dana 27.09.2018.u 4.razredu realiziran je integrirani dan posvećen bogatom stvaralaštvu Ivane Brlić Mažuranić.

Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Učenici su na svakom nastavnom predmetu dobili druge zadatke koje su s puno truda, mašte, znanja i veselja u potpunosti ostvarili.

Bio je to predivan školski dan u kojem smo svi uživali!

[više]

Posjet izložbi "Mladi inovatori"

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:23

Naši učenici  sudjelovali su na otvorenju izložbe  "Mladi inovatori" koja je održana u Domu kulture Matija Mažić u Bakru. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske. Učenici sedmih razreda sudjelovali su na edukativnim radionicama, dok su naši najmlađi učenici nastupili na otvorenju izložbe i predstavili  se prigodnim programom.

[više]

UPOZNAJEMO ZAVIČAJ

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:12

Učenici 3. razreda u pratnji svoje učiteljice Klare Turina krenuli su na vanučioničnu nastavu od Bakra prema Zlobinu.

Putem smo uočavali promjene u pogledu na obzor. Na Zlobinu (zlobinskom brdu) smo uočavali jesenske promjene u prirodi, prepoznavali smo jestive šumske plodove, naučili razlikovati stablo bukve i šetali se šumom. Naučili smo da su i šume pluća našeg planeta Zemlje.U povratku smo obišli Hreljin, novo igralište i dvoranu, te krenuli preko Praputnjaka, Krasice i Kukuljanova natrag u školu.

Učenici 3. razreda

[više]

POSJET KUĆI KLOVIĆ

Autor: Alma Hess, 23. 9. 2018. 16:01

Učenici 4. razreda u pratnji svoje učiteljice Vesne Batistić posjetili su Kuću Klović u Grižanama. Nakon razgledavanja muzeja učenici su sudjelovali u likovnoj radionici pod vodstvom crikveničkog slikara Marijana Mavrića koji ih je uputio u tajne slikarstva - izrada minijatura.

Nakon radionice učenici su posjetili obližnja mjesta i umjetno jezero Tribalj. Veseli i puni dojmova vratili su se u Bakar.

[više]

PREDAVANJE "SIGURNOST NA VODI"

Autor: Alma Hess, 12. 9. 2018. 17:46

U organizaciji Crvenog križa za učenike od drugog do četvrtog razreda održano je edukativno predavanje na temu "Sigurnost na vodi". Cilj ovog predavanja jest prevencija nesreća vezanih uz vodu, a predavanje su održali volonteri Crvenog križa. Učenici su imali priliku čuti o osnovnim pravilima ponašanja u i oko vode, naučili su što je zadatak spasioca na plaži, te im je prezentirana oprema kojom se spasioci koriste. Predavanje je za učenike bilo zanimljivo i korisno. Svi su pozorno slušali osposobljene volontere, a na kraju su se razveselili majicama koje su dobili na poklon.

[više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: Alma Hess, 11. 9. 2018. 19:32

Učenici od prvog do četvrtog razreda obilježili su Hrvatski olimpijski dan koji se obilježava od 2007. godine.  Učenicima škole pridružila su se i djeca iz bakarskog vrtića "Fijolica" u pratnji odgajateljice Josipe Lazarević.

Cilj ove sportske manifestacije jest masovnije uključivanje djece i odraslih u različite sportske aktivnosti kako bi se osvijestila važnost redovitog bavljenja sportskim aktivnostima. Sva djeca u školu su došla u bijelim majicama koje predstavljaju  vanjski simbol prepoznavanja sudionika Hrvatskog olimpijskog dana. 

Nakon što su učenici poučeni o značaju i važnosti sporta i olimpijskih igara započele su sportske igre na dvorištu škole. Sva djeca trudila su se postići što bolje rezultate, a najuspješniji su dobili prigodne medalje. Nakon veselog druženja djeca su se počastila sokom.

Zadovoljstvo zbog sudjelovanja u ovoj sportskoj manifestaciji bilo je veliko. Zajedništvo, sportski duh i prijateljstvo uvrštavamo  među poželjne i trajne životne vrijednosti naših učenika.

 

[više]

PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Autor: Alma Hess, 10. 9. 2018. 14:17

Nakon toplog ljeta naši najmlađi učenici vratili su se u školske klupe. Vesele se starim prijateljima i novim znanjima koja će stjecati u novim učionicama.

 

 

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: Alma Hess, 4. 9. 2018. 17:48

3. rujna 2018. godine prvašići su u pratnji svojih roditelja po prvi put sjelli u školske klupe. Školsko zvono pozdravilo ih je u 9 sati, kada ih je dočekala njihova učiteljica Ksenija Litović. Veliko uzbuđenje i veselo ozračje vladalo je školom, a prvaše su prigodnim programom dočekali učenici 5.b razreda i uljepšali  im prve trenutke boravka u školi. Roditelje i djecu  su pozdravile ravnateljica škole Mirjana Dragičević i pedagoginja Vanja Vičević. Ravnateljica  je prvašićima uputila riječ potpore i svima poželjela uspješan početak školovanja.

Sudeći po veselim licima prvi dan škole prvašićima će ostati u velikom sjećanju, a zahvaljujući njihovoj učeiteljici brzo će zavoljeti školu i školske obaveze, te će spoznati svijet oko sebe drugim očima.

Svim prvašima školske godine 2018./2019. želimo sretan početak njihovog školovanja.

 

 

[više]

OBAVIJESTI ZA POČETAK

Autor: Alma Hess, 30. 8. 2018. 17:10

Nastava počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. godine.

Svečani doček prvašića održat će se u 9 sati.

Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda u školi će biti od 8 do 9 sati bez školskih torbi.

Roditeljski sastanak za roditelje učenika od 1. do 4. razreda održat će se u srijedu 5. rujna 2018. godine u 17 sati.

Roditeljski sastanak za roditelje učenika koji žele polaziti produženi boravak održat će se 5. rujna 2018. godine u 18 sati u učionici za četvrti razred.

[više]

RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Alma Hess, 11. 6. 2018. 15:39

Roditeljski sastanak i završna priredba učenika 4. razreda održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. godine u 18 sati u učionici četvrtog razreda.

Dnevni red:

1.Polazak u 5. razred

2.Prigodni program učenika 4. razreda

3.Druženje

[više]

Izlet u Zagreb

Autor: Alma Hess, 30. 5. 2018. 18:55

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda u pratnji svojih učiteljica bili su na izletu u Zagrebu. Nakon  kratke šetnje zagrebačkim ulicama učenici su posjetili Zoološki vrt čemu su se najviše veselili. Tamo su sudjelovali na edukativnoj radionici, te su bili vidno uzbuđeni gledajući razne životinje. Nakon ručka u restoranu u parku Maksimir puni dojmova vratili su se kući.

[više]

Roditeljski sastanak

Autor: Alma Hess, 23. 5. 2018. 09:10

Roditeljski sastanak za roditelje učenika prvog razreda održat će se u četvrtak, 24.svibnja 2018. godine u 17 sati. Sastanak će biti u učionici za prvi razred.

[više]

Picasso u školi

Autor: Alma Hess, 23. 5. 2018. 08:57

Učenici drugog razreda sa svojom učiteljicom "švrljali " su internetom i naišli na ime Picasso. To ih je zainteresiralo pa su krenuli u istraživanje tko je bio Picasso i po čemu je bio poznat. Doznali su i za njegovu poveznicu sa našom domovinom. Jako su im se svidjeli njegovi radovi, pa su mu posvetili jedan sat likovne kulture.

[više]

Proljeće je...

Autor: Alma Hess, 23. 5. 2018. 08:50

Proljeće drago ostani kod nas, probudi nam prirodu i dječje igre sjaj...

 

Proljeće u školi...

...i oko škole.

[više]

Majčin dan

Autor: Alma Hess, 13. 5. 2018. 08:59

Ususret Majčinom danu koji obilježavamo  u nedjelju 13.05.2018 godine naši su učenici odlučili majkama posvetiti cijeli tjedan. Opisivali su  mamu na satovima hrvatskog jezika, slikali je na satu likovnog, čitali pjesme i priče o majkama, istraživali sve o Majčinom danu, smišljali svaki dan kako joj olakšati poslove kod kuće i kako joj pokazati ljubav i zahvalnost za svaku toplu riječ koju im je u životu pružila.

 

Bog ne može biti svugdje, zato je stvorio majke 
stara židovska poslovica

Istražili smo...

Majke u 47 zemalja svijeta slave svoj dan drugu nedjelju u svibnju. Majčin dan nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1877. godine, a proglašen službenim tridesetak godina kasnije. Utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije, koja je okupila američke majke i izborila se da svake godine, drugu nedjelju u svibnju, odaju počast svim majkama na Zemlji. No, davno prije američkih aktivistkinja, majkama su slavlja priređivali Grci i Rimljani. U 17. stoljeću engleske su majke imale slobodnu neradnu nedjelju u svibnju.

Majke imaju neprocjenjivu ulogu u životu svakog čovjeka kako djeteta tako i odraslog čovjeka.

Za dijete je pojam majke, netko tko će ga u svakoj situaciji zaštiti, pružiti mu svu ljubav i podršku te zadovoljiti njegove osnovne fizičke potrebe. Pa je tako majka ona koja poljubi prstić koji boli, tjera čudovišta ispod kreveta i peče najukusnije kolače na svijetu.

Biti majka je najljepša uloga koju žena može u životu ostvariti, a ljubav koju daje i prima od svoga  djeteta je neizmjerna i neusporediva s bilo čime.


Svim majkama želimo

SRETAN MAJČIN DAN!

 

[više]

Reciklirana priča

Autor: Alma Hess, 9. 5. 2018. 18:45

Kazališna družina "Svarog" iz Zagreba posjetila je našu školu. Predstavili su se dinamičnom  i zabavnom pričom pod nazivom "Reciklirana priča". Predstava je održana pod pokroviteljstvom tvrtke Vetropack straža, a ekološka tematika uklopila se u program naše Eko škole. Na kraju prdstave djeca koja su interaktivno sudjelovala dobila su zanimljive nagrade.

[više]

Šetnja kroz povijest

Autor: Alma Hess, 3. 5. 2018. 19:20

Učenici prvog i drugog razreda sa svojim učiteljicama priključili su se djeci i odgajateljicama  iz vrtića "Fijolica", te su zajedno prošetali ulicama  grada Bakra i istraživali  njegovu bogatu prošlost. Šetnja je započela pričom o gradskom  trgu Vrata,  a pod vodstvom gospođe Sonje Jelušić Marić djeca su posjetila Crkvu sv. Andreja, katakombe,  Tursku i Rimsku kuću, Crkvu sv. Križa, te  stari  Frankopanski kaštel gdje su se počastili sokom i bakarskim baškotima.

Učenici su se u školu vratili umorni, ali puni znanja i dojmova.

Zahvaljujemo odgajateljici Josipi Lazarević na pozivu za šetnju kroz povijest!smiley

[više]

Zdravi zubi za lijep osmijeh!

Autor: Alma Hess, 3. 5. 2018. 19:08

Učenici prvog razreda prisustvovali su predavanju o pravilnom pranju zubi.

Zdravstvena djelatnica, gospođa Anja Del Vechio, održala je predavanje učenicima prvog razreda u vezi pravilnog pranja zubi. Uz pomoć kreativne i zanimljive priče o Gricu i Grecu, nepoželjnim stanarima zubića, dočarala je učenicima što se događa u ustima i zubima ukoliko ne brinemo o njima i ne peremo ih pravilno. Na modelu ustiju i svojih zubnih četkica, učenici su i praktično provježbali pravilno pranje zubi.  Iskazali su zainteresiranost za temu pažnjom i brojnim pitanjima; rado su podijelili i svoja dosadašnja iskustva u vezi s temom, a svoju zahvalnost medicinskoj sestri za gostovanje i predavanje  izrazili su velikim pljeskom.

 

[više]

Posjet Cinestaru

Autor: Alma Hess, 26. 4. 2018. 16:11

U četvrtak 26. travnja 2018. godine učenici naše škole posjetili su Cinestar u Rijeci. Pogledali su kinoprojekciju animiranog fima "Ukradena  princeza". 

Ovim posjetom nastavlja se običaj posjete Cinestaru Rijeka čime se prati sadržaj medijske kulture predviđen Godišnjim planom i programom.

Prepuni dojmova i emocija učenici su napustili dvoranu i vratili se u školu.

 

 

 

 

[više]

Dan plesa

Autor: Alma Hess, 26. 4. 2018. 16:00

29. travnja obilježava se Svjetski dan plesa. Osnovna ideja toga dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja. U našoj domovini ovaj dan se obilježava od 1999. godine. 

Učenici od prvog do četvrtog razreda  naše škole odlučili su pokazati svoje plesno umijeće. Izveli su  plesne koreografije koje su pripremali sa svojim učiteljicama.

Ples je izmamio osmjehe na lica naših učenika, ali i otkrio neke nove talente što je i bio cilj ovoga dana.

[više]

Dan planete Zemlje

Autor: Alma Hess, 26. 4. 2018. 15:20

U našoj školi obilježen je Dan planete Zemlje koji se već duži niz godina obilježava brojnim ekološkim aktivnostima. Učenici naše škole izradili su plakate sa zanimljivim eko porukama. Nakon toga su školski pribor zamijenili vrtlarskim alatom: grabljama, škarama, motikama... Sadili su cvijeće, čupali travu, sakupljali papirnate otpatke... Posao je bio težak, ali i zabavan, jer su učenici spojili ugodno s korisnim.  Zabavljajući se naučili su da svoj okoliš trebaju čuvati radi zdravog života, jer kako se prema prirodi ponašaju u sadašnjosti, tako će im  priroda vratiti u budućnosti.

[više]

ŠKOLA U PRIRODI

Autor: Alma Hess, 19. 4. 2018. 07:12

Učenici 4. razreda  matične škole, PŠ Škrljevo i PŠ Krasica sa svojim učiteljicama  proveli su  tri dana u školi u prirodi, u vremenu od 18.4. do 20.4.2018. godine. Učenici su bili smješteni u toplicama Terme Tuhelj, a posjetili su  Zagreb, Kumrovec, Krapinu, Hum na Sutli, dvorac Trakošćan i druga zanimljiva mjesta. 

Naši četvrtaši su se lijepo proveli,  stekli  su puno znanja na poseban i drugačiji način, te se bogatiji za  jedno novo iskustvo sretni i zadovoljni vratili kući.smiley

[više]

RODITELJSKI SASTANAK

Autor: Alma Hess, 9. 4. 2018. 16:48

U srijedu, 11. travnja 2018. godine u 17.30 sati održat će se roditeljski sastanak za roditelje učenike 4. razreda matične škole.

Dnevni red:

1.Škola u prirodi

Roditeljski sastanak održat će se u učionici za četvrti razred

 

U četvrtak, 12. travnja 2018. godine u 17 sati održat će se zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika od 1. do 3. razreda matične škole, PŠ Škrljevo, PŠ Krasica i PŠ Kukuljanovo. 

Dnevni red:

1.Odabir najpovoljnije ponude za organizaciju jednodnevnog izleta u Zagreb

Roditeljski sastanak održat će se u učionici za 4. razred

 

[više]

SRETAN USKRS!

Autor: Alma Hess, 26. 3. 2018. 09:53

U zraku se već osjeća miris rasvjetalih grančica, mlade trave, cvrkut ptica, a promjenjivo proljetno vrijeme ni ovaj nas put nije razočaralo.

Malo sunca, kap kiše, vjetar... proljeće!

A s prvim proljetnim danima stiglo je i vrijeme Uskrsa. Zadnji dan nastave prije proljetnih praznika je u srijedu 28. ožujka 2018. godine, a na nastavi se ponovo vidimo u ponedjeljak, 9. travnja 2018. prema sljedećem rasporedu:

1. i 2. razred popodnevna smjena

3. i 4. razred jutarnja smjena

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan Uskrs i vesele proljetne praznike!smiley

 

[više]

SVJETSKI DAN VODA

Autor: Alma Hess, 22. 3. 2018. 19:38

 Obilježili smo  Svjetski dan voda 22.ožujka

 Zbog sve veće važnosti očuvanja voda u svijetu, kroz cijelu godinu je potrebno savjesno o njoj brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane.

 

[više]

PRVI KORACI U PROMETU

Autor: Alma Hess, 19. 3. 2018. 16:02

U suradnji s PU PGŽ i Doma mladih već 16 godina u osnovnim školama naše županije provodi se akcija "Prvi koraci u prometu" za učenike prvih razreda. Naše najmlađe učenike posjetio je prometni policajac koji je djeci prenio osnovne pojmove o prometu, te pravila kretanja po prometnim površinama.

Cilj spomenutog programa je zaštititi djecu kao najugroženije sudionike u prometu te su sadržaji programa usmjereni na povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu, vožnje biciklom i  sigurnom kretanju od kuće do škole.

Predavanje je trajalo dva školska sata. Teorijski dio je realiziran  u učionicama , a praktični dio u dvorani za TZK koja je postala pravi mali prometni poligon  opremljen semaforima, odnosno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. 

[više]

DAN OČEVA

Autor: Alma Hess, 19. 3. 2018. 15:23

Na trenutak stavljamo u sjenu naše mame, a zahvalnost, ljubav i ponos usmjeravamo ka očevima. Danas je poseban dan za naše očeve jer se 19. ožujka u našoj domovini slavi Dan očeva. Taj datum odabran je zbog blagdana sv. Josipa, te se na taj dan slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu.

Naši učenici su izradili prigodne čestitke za svoje očeve.

Tate, sretan vam vaš dan! smiley

[više]

Predavanje za roditelje

Autor: Alma Hess, 7. 3. 2018. 15:44

Pozivamo roditelje na  predavanje  pod nazivom "Sigurno dijete - uloga roditelja" koje će se održati 8. ožujka 2018. godine u 16.30 sati. Predavanje će održati psihologinje Nataša Makarun i Ljiljana Bubnić iz Dječjeg doma "Tić".

[više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Alma Hess, 1. 3. 2018. 09:32

I ove godine u našoj školi obilježen je Dan ružičastih majica poznatiji kao Pink Shirt Day koji se od 2007. godine obilježava diljem svijeta. Zadnja srijeda u mjesecu veljači postala je prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici su kroz razne aktivnosti, likovne, dramske i litararne radionice iznosili svoje poruke o nasilju.

Aktivnosti koje su proveli u školi pokazuju put kojim bismo svi trebali krenuti ako želimo stvarati društvo u kojem će ljudi znati reći STOP nasilju.

[više]

ZIMSKE RADOSTI

Autor: Alma Hess, 28. 2. 2018. 11:23

Zahladnjenje i prve pahulje snijega donijele su pravi zimski ugođaj i u našu školu. Najmlađi učenici uživali su u zimskim radostima. Crvenih obraza i nosića veselo su trčkarali po školskom dvorištu, radili snjegovića i grudali se. Snijeg je zabijelio naš grad i bar nakratko izmamio osmijehe na licima djece.

[više]

Posjet budućih prvašića

Autor: Alma Hess, 19. 2. 2018. 19:21

Iako se nastoji da prijelaz iz vrtića u školu bude što prirodniji ipak je to za djecu velika promjena.  Stoga se i ove školske godine nastavlja suradnja dječjeg vrtića i osnovne škole kako bi prijelaz iz vrtića u školu bio što lakši i jednostavniji za djecu.

U pratnji odgajateljice Josipe Lazarević predškolci su posjetili školu, prošetali  školskim hodnicima i oduševili se zvukom školskog zvona. Upoznali su i svoju buduću učiteljicu Kseniju Litović koja ih je s veseljem dočekala. Kratkom priredbom učenici 4. razreda pokazali su im koliko se toga može naučiti u školi i kako je lijepo biti đak. Budući prvašići boravili su i u produženom boravku i  školskoj knjižnici. Uz pjesmu, razgovor i istraživanje školskih prostora proteklo je druženje predškolaca i učenika škole.

[više]

100.dan škole

Autor: Alma Hess, 13. 2. 2018. 09:34

100. dan škole - projektni dan 12. 2. 2018.

HIMNA PROJEKTA

 

Stoti dan škole, stoti dan škole

  stoti dan škole djeca vole!

 

Taj dan se pjeva, taj dan se pleše,

 taj se dan stotine zadataka riješe.

 

Stotine đaka, sto učiteljica,

 stotine osmijeha zari nam lica!

 

Stoti dan škole, stoti dan škole

stoti dan škole djeca vole!

Ove godine u našoj školi obilježen je 100.dan škole. Svi učenici od 1. do 4. razreda uključili su se u ovaj projekt čiji je organizator Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave. Dan je isplaniran na način da učenici vođenim aktivnostima ostvaruju odgojno obrazovne ciljeve, te samostalnim i timskim radom razvijaju svoje vještine. 

Donosimo neke od aktivnosti kojima su se učenici bavili:

1.100 zagrljaja

2. Brojevna riječ STO na drugim jezicima

3.100 minuta sportskih aktivnosti

4. Dizajn naočala i krune u obliku broja 100

5. 100 srca za Valentinovo

6. Imenice, glagoli, pridjevi u 100 sekundi

7. Skulptura od 100 čačkalica i 100 kuglica

8. 100 imena za dječake i djevojčice

9. 100 lijepih riječi u 100 srca

10. Da sam na 100 dana čarobna vila učinila bih...

11. Rimski bingo

Učenici su s osmijesima na licima odradili 100. dan škole, što je i bio cilj - učenje u zabavi, igri i veseljusmiley

I

Učenici će se dana u školi u kojem su uživali u učenju kroz igru uvijek sjećati.

smileySretan nam svima 100.dan škole!smiley

[više]

Roditeljski sastanak

Autor: Alma Hess, 5. 2. 2018. 08:43

Roditeljski sastanak za roditelje učenika četvrtog razreda održat će se u srijedu

7. veljače 2018. godine u 17.30 sati u učionici za 4. razred.

[više]

Nastava pod maskama

Autor: Alma Hess, 4. 2. 2018. 17:35

Maškarano veselje dotaklo je i našu školu!

Šarenilo se, plesalo, strašilo, mijaukalo... Naši najmlađi učenici pokazali su da je maškarani dan najveseliji dan u godini. Lijepe princeze, zgodni kraljevići, spidermani, veseli klaunovi i neobični dinosauri popunili su školske klupe na  nastavi pod maskama.

Nakon zabavne i opuštene nastave, održan je ples pod maskama, te međurazredne igre na školskom dvorištu.

[više]

Zima u školi

Autor: Alma Hess, 4. 2. 2018. 17:20

Zima je radost djeci...

Svoj doživljaj zime naši najmlađi učenici su pokazali likovnim radovima. Radovi naših učenika napravljeni su raznim tehnikama. Zajednički motiv je zima, snijeg i snježni ugođaj, te se na taj način uklapaju u dekoraciju hodnika škole i učionica.

                   

[više]

Božićne jaslice

Autor: Alma Hess, 19. 12. 2017. 19:15

Učenici 1. razreda su na vjeronauku izradili jaslice kojima će ukrasiti božićne blagdane koji nam predstoje. Od kutija za cipele, ukrasnog papira, papirnatih likova, bojica, flomastera i ljepila napravili su najvažniji i najljepši simbol Božića.

Jaslice nas pozivaju da u središte stavimo Isusa Spasitelja čiji rođendan na Božić slavimo.

Katarina Isailović, vjeroučiteljica

[više]

Božićni sajam

Autor: Alma Hess, 19. 12. 2017. 19:07

Naši učenici bili su dijelom božićne bajke koja se ovih dana održava u našem gradu.
Svoje likovne radove te prigodne božićne ukrase izložili su na Božićnom sajmu. 
U svečanom dijelu programu naši najmlađi učenici predstavili su se pjesmom, plesom i recitacijama.

[više]

Veselimo se prosincu...

Autor: Alma Hess, 8. 12. 2017. 09:04

    

    

   

[više]

Proslava župnog blagdana

Autor: Alma Hess, 4. 12. 2017. 09:56

Učenici naše škole proslavili su župni blagdan Sv. Andrija apostol. Sudjelovali su na svečanoj svetoj misi za učenike i djelatnike škole. Misno slavlje predvodio je bivši župnik mons. Vosilla te vlč. Nikica.

Uz zajedničku molitvu, pjesmu i druženje učenici i njihovi učitelji  proslavili su blagdan župe.

     

   

[više]

Sjećanje na Vukovar

Autor: Alma Hess, 19. 11. 2017. 19:57

I ove godine sjećamo se grada heroja...Promišljamo o žrtvama, stradanjima, poginulim braniteljima, ljubavi prema domovini.

U našoj školi s poštovanjem i ljubavlju obilježili smo Dan sjećanja na  Vukovar. Zapalili smo svijeće za sve vukovarske žrtve. Svjetla su ostala svijetliti i u noći, a mi smo u svojim srcima ponijeli svjetlo molitve i zajedništva, kojem nas je učio, okupio i ujedinio Vukovar.

 

                           

[više]

Posjet knjižnici

Autor: Alma Hess, 14. 11. 2017. 15:29

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi te ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja. U sklopu obilježavanja u školskoj su se knjižnici održale raznovrsne aktivnosti.

Nakon što su u potpunosti upoznali prostor školske knjižnice, došao je red da naši najmlađi učenici posjete Gradsku knjižnicu Bakar. Vesela i otvorena srca u knjižnici su ih dočekale ravnateljica Dolores Paro Mikeli i Jelena Šubat, koje  su im za tu prigodu pročitale slikovnicu Bonton u knjižnici. Tako su učenici prvog i drugog razreda naučili sve o pravilima poželjnih i prihvatljivih ponašanja u knjižnici te na koji se način koristi i čuva knjižnična građa.

Vjerujemo da će svim učenicima ovaj susret ostati u trajnom sjećanju i da će uskoro doći po novu priču.  Još jednu...pa još jednu...

 

 

   

[više]

Posjet kazalištu

Autor: Alma Hess, 3. 11. 2017. 16:41

U petak 2. studenog 2017. godine naši učenici i učiteljice posjetili su Gradsko kazalište lutaka u Rijeci. Tamo su pogledali lutkarsku predstavu Pipi Duga Čarapa, priču o veseloj i neobičnoj djevojčici koja je svima dobro poznata. Učenicima i učiteljicama se predstava jako dojmila, pa su na kraju  glumce nagradili velikim pljeskom. 

Nakon predstave učenici su prošetali riječkim Korzom te su se puni dojmova vratili u školu.

[više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Alma Hess, 30. 10. 2017. 17:36

Tijekom mjeseca listopada u našoj školi obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim sadržajima.  Naši najmlađi učenici prikupljali su i donosili u školu razne plodove: voće, povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje, suho lišće, žireve... Razgovarali su o narodnim običajima, rukotvorinama, te proizvodima težačkih ruku. S tim u vezi pogledali su dokumentarne filmove pod nazivom Žetva u Globočecu – pinklec iz Zagorja, te o poznatom bakarskom baškotu. Podijeljeni u četiri grupe znanje su provjerili kvizom koji je za pobjedničku ekipu završio veselo i slasno uz kušanje toplih baškota. 

           

[više]

Dječji tjedan u OŠ Bakar

Autor: Alma Hess, 8. 10. 2017. 18:01

Dječji tjedan je tradicionalna akcija usmjerena na prava i potrebe djece. U  našoj  školi  obilježen je mnoštvom  zanimljivih zbivanja.  Na satovima razrednog odjela razgovaralo se o dječjim pravima, željama i problemima s kojima se suočavaju djeca u našoj sredini i u svijetu. Učenici su bili vrlo maštoviti, te smo saznali što bi oni učinili da imaju čarobni štapić, što je za njih sreća, što ih čini posebnima, te što bi poručili odraslima. 

Udruživši svoje vrijedne ručice učenici su sa svojim učiteljicama ukrasili učionice dječjim porukama u veselim i razigranim tonovima.

                     

 

[više]

Svjetski dan zaštite životinja

Autor: Alma Hess, 8. 10. 2017. 17:48

U našoj školi obilježen je Svjetski dan zaštite životinja koji  ima za cilj upozoriti ljude na položaj ugroženih životinja, povećati svijest o njihovim problemima, te potaknuti ljude na razmišljanje o odnosu prema životinjama.

Naši najmlađi učenici razgovarali su o svojim kućnim ljubimcima i o važnosti svih životinja za život na Zemlji. Svojim likovnim i  literarnim radovima uredili su panoe škole. Izrađivali su plakate na kojima su pisali zanimljive  poruke,  šaljive zagonetke i  razne zanimljivosti o životinjama, s posebnim naglaskom na ponašanje čovjeka prema životinjama.

 

[više]

Pozdrav jeseni

Autor: Alma Hess, 4. 10. 2017. 17:51

Topla i zlatna jesen ušuljala se u učionice naših učenika. Stoga se u našoj školi pjevalo, pisalo i recitiralo o dami u žutom. Svi se vesele dolasku jeseni i jesenskim plodovima.

Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su dolazak jeseni. Skupljali su jesenske plodove, učili su o biljkama u jesen, uspoređivali su ranu i kasnu jesen, te su svim osjetilima zapažali promjene koje nam je donijela jesen. Vrijedne i spretne ručice naših učenika uljepšale su svaki kutak učionica i pokrenule su jesensku čaroliju.

Učenici  4.razreda, polaznici dramsko scenografske skupine svima su poslali jesenski pozdrav svojim prigodnim recitacijama i igrokazima.

[više]

Međunaroni dan mira

Autor: Alma Hess, 24. 9. 2017. 17:27

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna kao posveta svjetskom miru, a ponajviše odsustvu rata i nasilja. Ujedinjeni narodi pozivaju sve narode i ljude da poštuju prekid svih neprijateljstava  tijekom Međunarodnog dana mira te da obilježe taj dan kroz edukaciju i promicanje javne svijesti  o problemima povezanim s očuvanjem mira.

Naši najmlađi učenici obilježili su  Međunarodni dan mira nizom radionica. Učenici su se upoznali s poviješću ovog dana  te su izradili bijele golubice - simbol mira. Na golubice su pisali  poruke mira. Također su izradili prigodne plakate, ogrlice u obliku znaka mira, te su na balone ispisali riječ mir na brojnim svjetskim jezicima.

Bijele golubice krasile su pano škole i na taj način su učenici od 1. do 4. razreda prenijeli poruku mira kroz cijelu školu.

[više]

Susret s književnicom

Autor: Alma Hess, 20. 9. 2017. 18:33

Učenike od prvog do četvrtog razreda posjetila je književnica Ljiljana Došen.Najmlađim učenicima predstavila je svoju  knjigu "Velike avanture malog Orehovića". Učenici i učiteljice provele su ugodno druženje sa književnicom u dvorani za više svrhe.

Veselimo se novim književnim susretima koji su uvijek dobar poticaj za upoznavanjem i otkrivanjem novih autora te čitanjem njihovih djela.

[više]

Naši razredi

Autor: Alma Hess, 8. 9. 2017. 18:36

Nakon dugog ljeta ponovo smo zajedno. Veselimo se starim prijateljima i novim izazovima

1. razred učiteljica Alma Hess

2. razred učiteljica Milica Maravić Lončar (na zamjeni)

[više]

Prvi put u školskim klupama

Autor: Alma Hess, 4. 9. 2017. 17:25

Nakon dugog toplog ljeta zazvonilo je školsko zvono. U ponedjeljak 4. rujna još je jedna generacija učenika sjela prvi put u školske klupe. Najveseliji dio prvog dana bio je svečani prijem prvašića. Zbunjeni prvašići i njihovi roditelji dočekani su programom dobrodošlice koji su za njih pripremili učenici 5b razreda.  Zbunjenost i strah kojom prvašići najčešće zakorače u svijet slova, brojki i ostalih ozbiljnih tema postupno su nestajali  i mijenjali  se u radost, osmjeh i radoznalo iščekivanje.

Pozdravne riječi i toplu dobrodošlicu izrazile su ravnateljica Mirjana Dragičević, pedagoginja Vanja Vičević, učiteljica iz produženog boravka Aldena Halilović, te razrednica prvog razreda učiteljica Alma Hess koja je svojim učenicima poželjela uspješan početak  školovanja.

Prvašima želimo puno uspjeha i sretne korake na putu stjecanja dragocjenog znanja i ostalih pozitivnih vrijednosti koje škola u suradnji s roditeljima nastoji promicati.

 

[više]

 


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > MLAĐI RAZREDI - BAKAR
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / www.os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju