preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bakar

 > kutak
vijesti

„Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 7. 2. 2018. 16:37

U prilogu objavljujemo brošuru za roditelje Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

[više]

Zabrana uporabe mobitela bez dozvole učitelja!!!!

Autor: Linda Pavletić Miharija, 21. 11. 2017. 09:12

Zbog učestalih problema vezanih uz uporabu mobilnih uređaja, učenicima se najstrože zabranjuje uporaba mobilnih uređaja tijekom boravka u svim prostorima škole.

Učenici smiju koristiti mobilni uređaj (radi kontakta s roditeljima) samo uz prethodnu dozvolu učitelja, ravnateljice ili pedagoginje škole.

Svoje mobilne telefone učenici na svoju odgovornost nose u školu i čuvaju u svojim školskim torbama. Mobiteli moraju imati stišan zvuk zvona kako ne bi ometali nastavni proces. 

Ukoliko učenik prekrši ovo pravilo, mobilni uređaj će mu biti oduzet i predan razrednici ili razredniku koji će ga pohraniti na sigurno, u svoj kabinet ili u tajništvo škole i obavijestit će roditelja o terminu kada može doći po mobilni uređaj svoga djeteta.

[više]

ŠKOLSKI OBROCI - informacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Linda Pavletić Miharija, 26. 8. 2016. 13:46

I u školskoj godini 2017./2018. uplata marende vršit će se putem uplatnica na žiro račun škole. Cijena marende iznosi 6,50 kn dnevno.

Roditelji/skrbnici su dužni prijaviti dijete za primanje školske marende za rujan 2017. do 7. rujna 2017. za matičnu školu u Bakru i do 5. rujna 2017. za područne škole.

Roditelji/skrbnici su dužni prijaviti dijete za primanje školske marende do 25-og u mjesecu za svaki idući mjesec (zbog naručivanja potrebnih namirnica). Naknadne prijave neće se uzeti u obzir. Prijavnica za marendu nalazi se i na web stranici škole (u privitku ove vijesti). 

Roditelji će dobiti ispunjene uplatnice za podmirenje troškova školske marende do 10-og u mjesecu s dospijećem 20-tog u mjesecu. Uplatnice za rujan 2017. će se dostaviti roditeljima tek krajem mjeseca rujna zbog kašnjenja rješenja o sufinanciranju školske marende iz grada Bakra. Molimo roditelje korisnike jednog od oblika sufinanciranja grada da čim ranije ishoduju rješenja kako ne bi došlo do nesporazuma prilikom ispostavljanja uplatnica.

Ukoliko roditelj ne plati marendu za tekući mjesec, učenik/ca neće moći primati školsku marendu do podmirenja troškova.

Učenici koji se nalaze na popisu dužnika iz prethodne školske godine ne mogu primati marendu ili ići u produženi boravak dok ne podmire sve dugove.

[više]

OPRAVDAVANJE IZOSTANAKA UČENIKA

Autor: Linda Pavletić Miharija, 3. 10. 2016. 11:55

Poštovani roditelji!

Izostanke svoje djece možete opravdati na sljedeće načine:

Tri puta u školskoj godini možete ispričati (pisanom ispričnicom) trodnevni izostanak svoga djeteta (zbog bilo kojeg razloga).

Izostanak zbog bolesti ili liječničkih pregleda do tri nastavna dana možete opravdati (onoliko puta koliko je potrebno) tako da dan prije izostanka ili tijekom jutra na dan izostanka pisano obavijestite razrednika ili razrednicu (e-mail ili SMS) o izostanku svoga djeteta. Razrednik ili razrednica će vam u tom slučaju vjerojatno odobriti izostanak i više niste dužni dostavljati nikakvu ispričnicu (osobnu ili liječničku).

Za izostanke zbog bolesti ili liječničkih pregleda dulje od tri dana morate u školu (u roku tjedan dana) dostaviti liječničku ispričnicu. Izostanak zbog liječničkog pregleda možete opravdati i e-potvrdom o narudžbi za pregled u zdravstvenoj ustanovi.

Za izostanke zbog različitih privatnih razloga roditelj može zatražiti dozvolu od predmetnog učitelja za njegov nastavni sat (usmeno), razrednika do tri radna dana (pisano), ravnatelja do sedam radnih dana (pisano) i učiteljskog vijeća do petnaest radnih dana (pisano). 

Za izostanke s nastave zbog sudjelovanja na nekoj od aktivnosti u nadležnosti neke institucije (umjetnička škola, škola stranih jezika, klub ili društvo u koje je učenik uključen, MUP, sud, centar za socijalnu skrb i sl.) izostanak pisanom ispričnicom opravdava ta institucija.

[više]

Plan i program aktivnosti tima školske i sveučilišne medicine u osnovnim školama, tijekom školske godine 2017./2018.

Autor: Linda Pavletić Miharija, 11. 9. 2014. 15:45

U nastavku vijesti možete pročitati Plan i program aktivnosti tima školske i sveučilišne medicine u osnovnim školama, tijekom školske godine 2017./2018.

[više]

Primjerena odjeća za učenike i učenice

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 6. 2017. 12:30

Poštovani roditelji, drage učenice i učenici!

Dolaskom toplih ljetnih dana neki naši učenici i učenice zaboravljaju na pravila odjevanja u školi pa stoga podsjećamo na članak 22. Kućnog reda Osnovne škole Bakar.

Prilikom boravka u školi učenici su dužni biti uredni i primjereno odjeveni:
za učenice je neprikladno dolaziti u prekratkim suknjama, kratkim hlačama, majicama s naramenicama i dubokim dekolteom te otkrivenog trbuha, a za učenike je neprikladno biti u potkošulji ili majicama sličnim potkošuljama i kratkim hlačama iznad koljena – šorcu ili kratkoj sportskoj opremi.

Primjerenim odjevanjem pokazujemo poštovanje prema instituciji u kojoj boravimo i ljudima kojima smo okruženi. Zahvaljujemo vam na razumijevanju.

[više]

Besplatni udžbenici za sljedeću školsku godinu

Autor: Linda Pavletić Miharija, 4. 5. 2017. 14:44

O B A V I J E S T

RODITELJIMA I DJECI KOJA POHAĐAJU OSNOVNU ŠKOLU BAKAR I OSNOVNU ŠKOLU HRELJIN

Poštovani roditelji, draga djeco,

polako nam se bliži kraj još jedne školske godine, dugo toplo ljeto i ljetni praznici su pred vratima, no znamo da roditelji  već razmišljaju i o novoj, 2017./2018. školskoj godini. Ovim Vas putem obavještavamo da će udžbenici za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Bakra, Osnovne škole Bakar i Osnovne škole Hreljin, kao i njihovih područnih škola, u idućoj školskoj godini biti besplatni, tj. osigurani iz proračuna Grada Bakra.

Kao što znate, svaka škola sama određuje popis udžbenika koji se koriste (i najčešće se ne mogu koristiti u drugoj školi), stoga molimo roditelje da, ukoliko znaju da njihovo dijete od iduće školske godine više neće pohađati neku od naših škola, da se čim prije jave u školu, kako bismo mogli odrediti točan broj djece i potrebnih udžbenika.

Nadamo se da ćemo na ovaj način roditeljima olakšati dio troškova školovanja naših najmlađih, a da će lica naših učenika biti ozarena kada ih novi udžbenici dočekaju u školskim klupama na prvi dan škole.

Grad Bakar

[više]

NOVA CIJENA ŠKOLSKOG RUČKA

Autor: Linda Pavletić Miharija, 13. 1. 2017. 19:19

Poštovani roditelji!

Od siječnja 2017. godine promijenjena je cijena školskog ručka za učenike i iznosit će 20,00 kn po danu.

[više]

 


Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
 
Korisni linkovi

 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 > kutak
CMS za škole logo
Osnovna škola Bakar / Lokaj 196, HR-51222 Bakar / www.os-bakar.skole.hr / ured@os-bakar.skole.hr
preskoči na navigaciju